zondag 31 maart 2013

Paasbest

Eindelijk nog eens iets gemaakt en nog wel voor mezelf.
Om er vandaag op mijn paasbest uit te zien heb ik één van mijn lievelingsstofjes in de strijd getrokken.
Ik heb een simpel A-lijntje gemaakt maar ik blijf met ene probleempje zitten.Achteraan en als ik ga zitten staat het beleg altijd open.Ik weet nie goe hoe ik het uit moet leggen en ik weet ook niet goed hoe het te verhelpen.Neepjes of zo ? Als iemand raad weet,wil ik het graag weten.
Allé hier ist dan sè,op mijn paasbest.

zaterdag 30 maart 2013

Gaan shoppen

Vandaag eens met mijn poppemiekes op stap geweest.Ze worden toch zo groot.En weten al veel te goed wat ze wel en vooral wat ze niet willen.
Kleding en schoenen kopen wordt dan ook veel moeilijker,tot grote ergernis van mezelf.
Maar ze vonden hun smaak vandaag.
Wel grappig om te zien dat de kleine poppemie (Nora) nog steeds de grote poppemie achterna wil doen.In totaal andere winkels gekocht en toch is het weer bijna hetzelfde.

Och we hebben er een gezellige namiddag opzitten,het was berekoud,maar dat hebben we goed gemaakt met een warme chocomelk met slagroom.
Voor iedereen een vrolijke Pasen morgen en hopelijk toch met een klein beetje zon.

zondag 24 maart 2013

Nu efkes nie

Terwijl half blogland zich bezig houd met paasbomen en zomerkleedjes en leuke vrolijke tasjes en supermooie kussen,kan ik alleen maar denken,nu efkes nie.
Ik heb er gewoon efkes geen zin in.
Is het de koude ? Is het de sneeuw ? Is het gebrek aan zonlicht of te veel werkuren.Ik weet het niet.Ik kan er nie op antwoorden.Het enige wat ik kan denken is weer,nu efkes nie.
Ook al ligt er kuikentjes stof te wachten voor een paaskleedje.
Ook al ligt er ene patroon te wachten voor een mooi bloesje.
En ook al ligt er ene halve rok voor mij klaar in mijn lievelingsstofje.
Nu efkes nie.

woensdag 20 maart 2013

Zoete dromen

Ik kwam bij het opruimen van mijn stoffenkast nog 2 lapjes nicky velours tegen.Je weet wel,van die zachte,warme stof,waar heel je huis van vol ligt als je het verwerkt.
de lapjes waren overschotjes van vorige projectjes en waren eigenlijk te klein om iets van te maken en te groot om weg te doen.
Maar samen kwamen ze tot een mooi geheel.
Zoet dromen voor de kleine poppemie die zich iedere avond een prinses voelt omdat ze met ene kleedje in bed mag (want ze vind een pyjama maar niks)

dinsdag 19 maart 2013

En nog eentje

Ze zijn zo simpel en zo mooi.
Ik heb de smaak terug te pakken voor mijn eerste naai-liefde.
Rimplerokjes.
Deze keer zonder veel gedoe,geen ritsen,geen verstelbare taillebanden,gewoon simpel met een rek.Voor mij makkelijk om te maken en voor de poppemiekes heel makkelijk aan en uit te doen.Ik haalde mijn sterrenstof nog eens boven voor de kleine poppemie.
Trienemieke had zelf geen zin om te poseren,dan maar zo.
Ik stak er nog een blauw paspeltje tussen en aan de onderkant een blauw biais bandje.
Leven kan soms zo simpel zijn.
Er volgen er nog tegen de zomer.


zondag 17 maart 2013

Een vleugje fluo

Ik geef het toe,ik zie het graag.Heb ik altijd al gedaan,maar nu mag ik er openlijk voor uitkomen want je komt het al overal tegen.Fluo.Je bent fan of niet.In mijn geval,hele grote fan.In mijn poppemiekes hun geval,nog grotere fluo fans.
Ik kwam in veritas zo'n leuk stofje tegen,voorverpakt.Ik twijfelde of het wel zou lukken voor een rokje,maar het ging er net uit.
Een simpel rimpelrokje met een vleugje fluo.

zaterdag 16 maart 2013

Ze is er zo blij mee

Vandaag heb ik op mijn honderd duizendste gemakske een kleedje in mekaar geprutst.Een simpel modelleke,maar heb er een hele dag over gedaan.Tussendoor veel gerust (lees op de wc gezeten).
De grote poppemie koos een tijdje terug het stofje op de markt in Maastricht.Ik vond het eigenlijk een beetje kinderachtig voor haar leeftijd,kaboutertjes.Maar ik geef eerlijk toe,ze staat er mooi mee.
In werkte onderaan af met een biais,rood met witte stipjes.En we combineerde het met haar nieuwe riempje dat ze met Meneer Poppemie gaan kopen was vandaag.Toevallig ? ook rood met witte stipjes.
En ik ben heel fier op mijn blinde rits :)
Patroon heb ik geprobeert om te laten doorlopen en het is zo net niet gelukt.Spijtig,maar ik heb mijn best gedaan,meer kan je niet doen hé.

Ik moet niet meer zeggen dat de grote poppemie heel blij is zeker.

stof;maastricht en de rokvoering is een oud gordijn,hihi
patroon;Stof voor durf het zelvers



En hij scoort

En nog dikke punten ook.
Huh ? Hoor ik je al denken.
Wel,ik heb het over Meneer Poppemie die veel punten scoort.
Hij is vandaag voor het eerst alleen met de grote poppemie op stap.Op stap met een missie.Ze wil een centuurtje,een ketting en ik heb fluo garen nodig.En samen zijn ze vertrokken naar de winkel.ben benieuwd wat dat geeft. (kan zelf nie mee want ben nog steeds ziek,en goe ziek eigenlijk)

Dus ting,ting ting,punten.

Maar pas op nog niet alles.
Hij heeft voor mij gezorgt voor een kast.Een kast voor mijn stofjes en naaigerief in te leggen.
Ting,ting,ting,Jackpot.
En hij heeft ze dan ook nog eesn mooi in mekaar gestoken.
Zalig om alles bij elkaar te hebben,niet meer te hoeven zoeken in drie verschillende kasten.

Als dat geen dikke punten zijn,dan weet ik het ook niet.
Dikke kus voor Meneer Poppemie.
(al wacht ik wel bang af wat de buit dadelijk gaat zijn bij thuiskomst) ;)

dinsdag 12 maart 2013

Joepi de poepi

Nummer 1, de joepi.
Ik heb een supertoffe give-away gewonnen bij Toertjes&pateekes.De allerleukste magneetjes.
Dankjewel nog eens daar voor :)

Nummer 2,de poepi.
Helaas is hier de tweede ronde van de buikgriep begonnen en laat het nu net weer bij mij zijn.Heel het huis is gespaard gebleven,waar ik natuurlijk heel blij mee ben.Maar ik heb het voor de tweede keer zitten.

Joepi de poepi

zondag 10 maart 2013

Beloofd

Ik heb jullie lang laten wachten,spanning opbouwen noemen ze dat zeker ;)
Maar zoals beloofd eindelijk een foto van mijn trots.
Mijn allereerste zelfgemaakte jasje.
De kleine poppemie heeft zelf stof gekozen en ik vond het wel leuk om er een blauw paspeltje tussen te zetten.
Ben echt fier,ook al is er nog plaats voor verbetering.
Stof van Sjiekebiele,felroze gabardine en binnenkant is katoen,mouwen is in oranje voeringsstof zodat het goed "schuift".
Patroontje is van burda,maar heb het zeker 15cm ingekort. (het lange model was te lang en het korte te kort,kweet het ben een ambetante) ;)

En wat denken jullie ,geslaagd ?

zaterdag 9 maart 2013

Nog eens een onderbroekske

Wou nog eens graag iets naaien.Gewoon om even te ontspannen.Iets snel,niet te moeilijk en waar ik zeker was van het resultaat.
Het werd nog een onderbroekske :)


Ik hoor het

De lente is echt in aantoch,het kan niet anders.Om 6u vanmorgend  toen ik opstond,hoorde ik de merel zijn liedje zingen.Ook al voorspellen ze volgende week nie veel goeds,ik hoor het toch !

En vanavond of morgen post ik eindelijk het zomerjasje waar jullie al zo lang op hebben moeten wachten.Want het is eindelijk klaar.
Ik zeg het toch dat ik de lente hoor ;)

dinsdag 5 maart 2013

Eindelijk

Hier ben ik dan eindelijk nog eens.
Ik moet zeggen,meer uren gaan werken (tijdelijk),veel heen en weer geloop naar het ziekenhuis (grootmoeder) en de zolder schilderen is niet bevorderlijk voor het naaien.
Maar eindelijk heb ik nog eens wat tijd gevonden om iets te maken.En ik ben er echt fier op.Vind het heel mooi en de grote poppemie ook.Wat niet onbelangrijk is want zij moet het dragen natuurlijk.
Ik was zo tevreden over het bloesjes patroontje van het boek zelfgemaakte kleertjes dat ik na de kladversie nu een echte gemaakt heb.
Ik heb twee litskes in de zijnaad gestoken zodat ze er een hip riempje kan indoen,want blijkbaar is dat nu mode.Riempjes en dan liefst in fluo kleuren.Bij dit bloesje gaan zo goed als alle kleuren.
Een ster in wording ;)