maandag 30 juli 2012

Wie draagt er hier de broek ???

Awel ik zal het zeggen wie hier de broek draagt.... voorlopig niemand.
De stof is er,het patroon is er,de werkbeschrijving is er,maar de zin is er niet.
De laatste dagen zo veel moeten gaan werken dat ik er nu even geen zin in heb om beginnen te naaien. of het kan natuurlijk ook maar zo zijn dat ik mijn "naai-maatje" mis.Want wat is er nu leuker dan met z'n twee zitten te gibberen en puzzelen om het toch tot een goed einde te brengen.
Maar goed,ik moet de klus nu terug in mijn eentje klaren en je ziet wat er van komt,niets.
Eén van de dagen vlieg ik er in,beloofd.


vrijdag 27 juli 2012

Bezige bijtjes

De voorbije dagen (of was er maar 1 dag tussen ? ) heb ik de naaimachine even aan de kant gezet.Waarom? Awel,ze had last van de warmte. We hadden constant ruzie en hebben dan besloten om eventjes afstand van elkaar te nemen. Komt wel weer goed hoor.
Maar we hebben niet stilgezeten,ondanks het hele warme weer.
Ik ben begonnen aan een nieuw projectje. of beter gezegt,project. Het gaat nogal groot uitvallen als het ooit af geraakt.Ik hoop klaar te zijn tegen dat ik een eerste kleinkind heb ;)
Wat is ze dan aan het doen hoor ik je denken.Ik ben aan het haken.Jep,haken. Nooit gedaan,nooit gekunnen,maar waar youtube niet goed voor is.Ik was jaloers op al die mooie granny square dekens die ik in blogland zag passeren.Dus de pc erbij en een bolletje katoen en start to haak.Eigenlijk ging het zo vlot,dat de poppemiekes en ik de volgende dag nog enkele bolletjes en kleurtjes gaan bijhalen zijn.Ondertussen zit ik op 8 squares,dus ben al goed bezig geweest. Nog maar 78 te gaan of zo.
Worden jullie ook zo vrolijk van al die kleurtjes ? Het is dus de bedoeling dat het een deken wordt,met aan de achterkant fleece.Maar één ding stoort me. Dat blauw,wat vinden jullie daarvan ??? Ik vind het er precies niet zo goed bij passen.Graag feedback.En als er mensen kijken die wel kunnen haken,laat me dan eens weten of ik juist bezig ben of niet :)

Tussen al dat werken werd er ook gerust en van de zon genoten.
Lekker glaasje rosé na een drukke dag,heerlijk.
Met z'n allen buiten eten,kan je morsen zonder dat mama boos wordt :)

Maaaaar er werd ook nog geknutseld !
Ik zeg het toch,bezige bijtjes zijn wij.
De poppemiekes kozen knoopjes bij veritas en mama mocht weer oorbellen maken. maar goed dat ik dat allemaal nog wel leuk vind.
Zie hier de super leuke oorbelletjes,wij vinden ze heel geslaagd.
En dan ook nog voor de kleine poppemie kleine roosjes gemaakt.Want kleine oortjes vragen om kleine schattige roosjes.
Zo zie je het.We hadden twee drukke dagen. En nu verdiende rust....één dagske :)





woensdag 25 juli 2012

Setjes

Deze namiddag toch maar binnen verkoeling gezocht.De poppemiekes kleuren en mama naaien.
Ik had me nochtans voorgenomen om geen zomerkledij meer te maken,want de kasten hangen vol.Maar met buiten 30 graden,kan ik toch moeilijk wintergoed zitten naaien.
Dus een vrolijk katoentje uitgezocht uit mijn collectie (oh wat hou ik toch van bolletjes) en eraan begonnen. Twee simpele klokrokjes die ik nog een beetje wijder gemaakt heb zodat ze toch nog een beetje zwieren.En natuurlijk moesten we een matching shirtje hebben. En dat was het ideale excuus om die geweldige flockfolie van gisteren nog eens boven te halen :)
De kleine poppemie koos dit keer een bambi en de grote poppemie wou "love-birds".
Ik vind het wel geslaagd,en jullie ????

dinsdag 24 juli 2012

Bambi lust aardbeien

Hier zijn we weer.
Wat een lekker weertje vandaag.Na een hectische voormiddag had ik nood aan een beetje ontspanning. Ik had nog een stapeltje t-shirts van meneer poppemie liggen. De bedoeling was dat ik die ging omtoveren tot prachtige pyjama's voor de poppemiekes.
Wat dus een namiddagje ontspanning met fantastisch resultaat moest worden,is een nachtmerrie geworden.Mijn stikmachien had er vandaag geen zin in,het was te warm fluisterde ze me toe.Ik had daar dus 2 shirtjes liggen,geknipt,gezigzagt (en dat alleen al is een helse karwei en een pluim waard). Ik had ze ook al in mekaar steken,jawel,allebei. En dan begon de miserie. Tweelingnaald erin,draad opgespannen en hoppa,Mamma poppemie goes wild. Niet dus.
Mijn draad brak iedere keer,de stof wilde niet verder,machien bleef hangen.Ik spaar jullie de details en het gevloek en laat jullie ineens de foto zien.
Na verschillende keren terug losgetornd te hebben vond ik dat het wel genoeg was. De wanne-be prachtige pyjama's  zijn omgedoopt tot vodden om mee te poetsen.

Maar ik wou dus echt wel iets moois maken vandaag.
Wil dat nu net lukken dat de postbode mijn lang verwachtte pakketje bij had. Het pakketje waar ik al dagen op aan het wachten was,vol spanning. Niet wetende hoe het eruit ziet,hoe je het moet doen ...
FLOCKFOLIE.
Dusssss,ik liet de poppemiekes een tekening kiezen. En het zouden mijn dochters niet zijn als ze niet ineens iets heel moeilijk zouden kiezen. "Jij kan dat wel hé mama,jij kan alles" Tja,dan kan je hun droom toch niet doorprikken hé ;)
En voila,mijn allereerste flock ervaring zit er op. En ik vind het fantastisch.Het is goedgelukt,het is leuk om te doen,je hebt direct resultaat. Fantastisch gewoon die flockfolie,ik ben fan.
 (en ik ben mijn misbaksels van een uurtje eerder vergeten)
Kleine poppemie lustte wel een aardbeitje,wat een gepruts om die bolletjes eruit te snijden.
Grote poppemie wou bambi,u vraagt mama draait
Hoe een zeeman t-shirt van 2,99 euro iets mooi en origineel kan worden

Flockfolie,I love it !!!!


maandag 23 juli 2012

Kom hier met die beentjes

Kom hier met die beentjes,doe je nieuwe shortje aan en laat ze zien :)
Vanavond van het allerlaatste restje van de hartjesstof een shortje gemaakt voor de grote poppemie.De kleine had er al eentje (die heb je al kunnen bewonderen) en nu was het dus de beurt aan de grote.Ze ligt ondertussen wel in dromenland,dus de foto is zonder model. Maar ik kan jullie geruststellen,ze heeft het voor het slapen gaan gepast en het zit toppie.
Maar het was toch echt niet meer verantwoord om dat kind op de foto te zetten om 23u. Moest het nu tien minuten vroeger zijn  geweest ,had het nog wel gegaan.
Maar goed,morgen wordt het wederom een lekker weertje. Ik ga eerst een paar uurtjes werken en daarna is het poppemiekes-tijd,in de zon,in shortjes,met blote beentjes.

                                                         Laat ons nu maar hopen,
                                                        dat de zon niet gaat lopen.
                                                      Want die beentjes zijn zo wit,
                             het is wordt wel beter als je er een paar dagen mee in de zon zit.
                                                    Lekker luieren,liggen in het gras,
                                                               spelen met water,
                                                  dan zijn de poppemiekes in hun sas.
                                   Maar nu ga ik verder kleedjes maken in dromenland,
                                       anders is het morgenvroeg iets minder plezant.
                                                                  Slaap lekker

zaterdag 21 juli 2012

Genieten van zaterdag

Zaterdag,een rustige dag,heerlijk genietend van buiten,van het zonnetje,van het aangename gezelschap en van de poppemiekes.
Vanmorgend een goede wandeling met de hondjes gemaakt en heerlijk genoten van het zonnetje (dat zich helaas al weer achter de wolken verstopt).
De meisjes zijn met de fiets gegaan en mijn logé en ik zijn met de hondjes achterna gegaan.
Een ontbijtje ingepakt en meegnomen en dat hebben we heerlijk in het gras opgegeten. Ergens onderweg tussen de mais- en de aardappelvelden. Wat moet een mens nog meer hebben om te genieten.
Nu zijn de poppemiekes een dutje aan het doen en vanavond trekken we naar het luchtballon spektakel hier in de buurt.Nu maar hopen dat het weer mooi blijft zodat de tientallen ballonnen kunnen vertrekken.
Oh wat kan ik toch genieten van een rustige zaterdag.
Ik wens iedereen een hele rustige zaterdag toe,geniet ervan !

donderdag 19 juli 2012

YES we can !!!

Woohooo,drie keer hoera,de "hoedie" steekt eindelijk in elkaar. Met het nodige gevloek,plakkers aan verschillende vingers dankzij scherpe nieuwe naalden en hoofdpijn (van het nadenken). Deze trui heeft me echt wel bloed ,zweet en tranen gekost :)
Maar de aanhouder wint. Ok,hij is niet perfect,maar hé,niets in het leven is perfect. En komt daarbij,dat ik wel hou van foutjes (ben zelf één en al fout).
Eén ding ga ik wel onthouden...ik ga voor het eerst geen trui meer maken en al helemaal niet meer in nickey velours.
Ik laat jullie genieten van het resultaat,de grote poppemie is er in ieder geval superblij mee. De kleine poppemie vraagt voorlopig nog niks (OEF) en mama poppemie....die is stikkapot en kruipt in bedje.
(morgen human body exhibition bezoeken in Oostende,ook spannend)

 Let ook even op het knoopje,gemaakt door mijn partner in crime. Ja dat heeft ze goed gedaan,ik moet het toegeven ;)

En kijk eens hoe fier de grote poppemie is.
Twee dagen geleden nog een lap stof,nu iets dat op een trui lijkt.Het kan alleen maar beter worden.
Groetjes aan allen.
xxx

woensdag 18 juli 2012

Een nachtmerrie

Wat een nachtmerrie. Dat stul stof dat een "hoeddie" zou moeten worden is verschrikkelijk. De eerste keer dat ik met met nickey velours heb gewerkt. Wat rekt dat spul,hm hm. Bij het zig-zaggen begon de stof op te krullen. Mijn hele naaimachine hangt onder het stof. mijn neus zit precies vol blauwe pluisjes,kvoel me een smurfke.
De trui steekt half in mekaar,van buitenkant ist redelijk,binnenkant lijkt op niks.Tot overmaat van ramp brak mij nieuwe tweelingnaald midden in de nacht.Dat was dus het teken om te stoppen (het was ondertussen al 1u s'nachts).
Straks maar naar de winkel voor nieuwe tweelingnaald en dan nog maar eens een poging doen.
Tips zijn welkom,heel graag zelfs. Vanavond moet de trui klaar zijn,dan post ik het resultaat.

dinsdag 17 juli 2012

Overschot-rokje

Gisterenavond gezellig met mijn maatje aan het naaien geslagen.Alles is toch leuker met zijn tweetjes hé. Er was nog een restje stof over van de grote poppemie haar winterrokje. We hebben gepuzzeld en nagedacht en kwamen tot de conclusie dat er nog wel een a-rokje voor de kleine poppemie zou uitgeraken. En aanschouw hier het resultaat.
Ook gevoerd,want het is wederom een winter-editie.
Ik had ook nog een metertje van dat roze,gehaakt spul liggen en daar kwam ik net mee toe om onderaan een boordje te maken. Tis best schattig moet ik zeggen.Toch meer een "grote meisjes modelleke" en het staat haar leuk. Nu is het nog een beetje aan de lange kant,maar hey, tis nog geen winter hé (alhoewel je er met dit weer aan zou twijfelen)
Maar wat een gefrul om zo'n kantje eraan te krijgen. Omzomen gaat niet tien ,maar honderd keer sneller,maar ja dan heb je dit leuke dingetje niet natuurlijk.
Vanavond gaan we ons verdiepen in een hoedie (of hoe noemt het zo'n trui-kap gedoe). Of dat ook goed komt ? Tja dan zal je de volgende dagen moeten komen piepen hier :)
Nog een hele week genieten van mijn aangename logé en misschien rollen er nog wel een paar leuke dingen vanonder mijn machientje.

zaterdag 14 juli 2012

Winter in het land (of toch ten huize poppemie)

Ja ik weet het,de zomer is nog niet eens doorgekomen en ik begin al over de winter.
Maar het zit zo. Ik was vorige week de poppemiekes hun kasten aan het opruimen en kwam tot de conclusie dat ze meer dan genoeg zomerkleding hebben.Dus heb ik de voorbije dagen een voorraad winterstofjes gekocht.
Waarvan vandaag dus het eerste gemaakt is.
Man man,ik heb gezweet en gevloekt.De eerste keer een voering gemaakt,de eerste keer een fronsrok gemaakt,de eerste keer knoopsgaten gemaakt en de eerste keer een rits ingestikt. Ja ja,en dat allemaal in 1 rokje.Pffff.
De grote poppemie is er wel heel blij mee.Ik ook wel,maar ik geef mijn fouten graag toe.De rits is nog niet echt goed,de naden komen niet over elkaar uit en de voering heb ik er verkeerd ingestikt. Het beste is wel,dat mijn labeltje erin hangt :)
Ik moet wel zeggen dat ik de rok zeker op de groei heb gemaakt. Ook al zit er knoopsgaten-elastiek in,hij zakt niet af,maar staat achteraan heel bol. Maar goed,wie niet waagt,wie niet wint. En ik heb geprobeerd,de volgende kan alleen maar beter zijn !
Aanschouw het resultaat en spaar me niet zou ik zeggen,ik heb nog veel te leren :)

Zo ziet alles er goed uit
Het labeltje,waar je niks van ziet omdat ik geen foto's kan trekken :)
En je ziet ook de voering,die net als de rok gefronst is.
En hier zie je de fouten.De naden van de tailleband verschillen in hoogte naast de rits.
Onderaan de rits kreeg ik het maar niet goed en trekt de stof een beetje bij elkaar.

Maar zo lang ik ernaar kijken met mijn ogen tot spleetjes toegeknepen,is de rok heel mooi :)

Biscuit met aardbeien en heel veel calorieen

De dag van meneer poppemie zijn feestje wilde ik toch nog een taart. want bij verjaren hoort nu eenmaal taart.Ik nam geen genoegen met de potjes tiramisu en ging 4 uurtjes voor het feestje nog aan het bakken.
Voor de eerste keer zo een taart gemaakt en ik moet zeggen,het ging makkelijk,snel en was super lekker.Heb een hele luchtige biscuit gebakken,deze twee maal doorgesneden en twee maal gevuld met aangevette room (stillekes aan beginnen aan een winterlaagje ;) ) en aardbeien,kwestie van ook iets gezond te hebben.
Ik was zo fier op het resultaat dat ik het jullie echt wil laten zien.


vrijdag 13 juli 2012

O jee

Vandaag vrijdag.
Maar geen vrije dag.
Werkdag (de betaalde dan toch) zit er al op.
Maar dan.....
Wat ik nu zou moeten doen is stofzuigen,dweilen,stof afnemen.Man wat ziet je huis er uit als er 14 gasten zijn gepasseerd.Pffff.
Ik zou ook dringend moeten beginnen aan het plafond van mijn slaapkamer.Dat zijn nog steeds bruine, houten, lelijke,donkere latjes. De poppemiekes hebben al een mooi licht plafond,maar om de één of andere reden begin ik maar niet aan dat van ons. Ik denk dat de verf al versteend is ondertussen.
Maar goed,ik heb dus nog heel veel werk,werk waar ik eigenlijk nu direkt,terwijl ik zit te typpen aan zou moetn beginnen.Werk dat eigenlijk al gedaan moest zijn.
...
En hier zit ik dan,in de zetel,met een lekkere tas koffie en een koekje.Na te denken over al dat werk.Terwijl het enige werk dat hier op het moment verricht wordt,door de wasmachine gebeurt. Daar zitten 5 nieuwe lapjes winterstof vrolijk in rond te draaien.
Ik denk dat ik nu nog even ga genieten van een momentje rust en dat ik de stofzuiger,dweil en swiffer ga negeren. De verfborstel en de pot hoor ik niet roepen,selectief doof,noemt zoiets.
Nee,vandaag ga ik een nieuw stofje uittesten.
Een stofje,dat een rimpelrokje gaat worden,of toch zou moeten worden.

Wordt vervolgd

donderdag 12 juli 2012

Feestje voor meneer poppemie

Vandaag zou het BBQ zijn. Zou ht BBQ moetne zijn. Want dat is ieder jaar traditie voor meneer poppemie zijn verjaardag. Maar helaas beslist het weer er anders over.
Dus wordt het dagelijkse kost. Friet met stoofvlees (gisteren 3 kg gemaakt).Ook lekker :)
Als dessert heb ik tiramisu met speculaas en aardbeien gemaakt. De aardbeien,om toch een beetje een zomergevoel te krijgen.
Dus zodra ik dit gepost heb,begin ik hier als een gek op te ruimen,te stofzuigen,alles klaar te zetten.Kortom,alle dingen die ik graag doe. NOT.
Hieronder zie je de foto van het lekkere dessertje. Een foto van het stoofvlees bespaar ik jullie. Dat ziet er dus echt niet smakelijk uit als je dat in een grote kookpot ziet zitten :) . Doet me denken aan andere dingen. Maar goed,de foto om jullie te laten watertanden en het receptje post ik bij mijn label; taart-en toestanden.
Voor degene die het durven om het te proeven :)



Recept tiramisu met speculaas en aardbeien

Voila,voor iedereen die het aandurft ,het recept!

Benodigdheden ;

-500g mascarpone
-3 eieren
-6 el fijne suiker
-4 el amaretto
-1 pakje speculaas
-1 doosje aarbeien

Bereiding ;

-Scheid de eieren en mix het eigeel met de suiker totdat het schuimig is. (lang genoeg mixen,moet lichtgele kleur zijn)
-Doe de amaretto erbij (ik doe er toch nog een goeie scheut extra bij,want 4 el,daar doe ik het niet voor ) en terug mixen
-Voeg de mascarpone toe en heel goed mengen (nu moet je opletten dat het niet paars wordt) lolllll
-Mix de eiwitten stijf (en ja je moet het 10 tellen boven je hoofd omgekeerd kunnen houden)
-Meng voorzichtig de eiwitten onder het mascarpone mengsel
-Doe de speculaas in zo'n machine met mesjes om hem te malen. (heb je graag grotere stukken,dan doe je zoals ik en doe je de speculaas in een zakje en reageer je daar op af met een rubberen hamer)
-Dan neem je glaasjes of potjes of wat dan ook en doe je een laagje speculaascrumle,een laagje tiramisu,een laagje fijn gesneden aardbeien,een laagje speculaascrumble,een laagje tiramisu en afwerken met weer wat speculaaskruimetjes.

En dat is het,echt simpel en echt lekker.Een aanrader !

woensdag 11 juli 2012

Eigen labels brengen veel werk mee

Yesss,ze zijn er. Mijn eigen labels. Ik kon er niet aan weerstaan om eigen kledinglabels te laten maken. Maar eigenlijk was het ook weer een noodzaak. Ah ja,de poppemiekes wisten dus echt niet welk de voor-of achterkant van hun kleding was.
Maar vanaf nu komt er in alles wat vanonder mijn machien rolt een labeltje.Net zoals bij de echte.
Er is natuurlijk wel een nadeel aan verbonden.Ik moest in één keer 50 labels bestellen.En ik vind dat zooooo erg,nu moet ik gewoon nog super veel rokjes en kleedjes maken. Niks aan te doen,ik mag die mooie labels niet verspillen ;)
 Gisteren ook een ikea'tje gedaan en twee stofjes meegebracht om aan de wintercollectie van de poppemiekes te beginnen. Ze liggen te wachten om tot rokje gedoopt te worden met een "mama gemaakt" labeltje :)
Ook één van de eerste rokjes,ondertussen ben ik al iets beter geworden :)

Grote poppemie : "Mama zo staan fotomodellen hé"
Kleine poppemie : "ja hé mama,zo staan fotolellen hé"
(stofjes van onlinestoffen.nl)
 Soms is het een echt spook,een echte kwaai jongen en een hele grote deugeniet,maar zo af en toe vervuld ze haar rol als "kleine poppemie"

Eén van de lievelingsrokken van de grote poppemie. Het stofje vind ik zelf ook echt wle heel leuk en fleurig. (onlinestoffen.nl)


dinsdag 10 juli 2012

Veritas

Tegenwoordig kan ik dus niet meer voorbij Veritas gaan. De winkel waarvan ik vroeger nooit begreep wat mensen er kochten,heeft nu geen geheimen meer voor mij. Ik denk dat ik hier in de nabijliggende steden alle Veritas-winkels al onveilig heb gemaakt.
Want de twee poppemiekes zijn al even verslaafd als ik. Dus maken we gewoon met z'n drietjes duidelijk dat we in de winkel zijn en er het eerste uur niet weer buiten zullen komen.
Gisteren heb ik eindelijk een "tweeling-naald" gekocht om tricot te naaien. Ik was daar al zo lang over aan het twijfelen. Kheb nog wel geen tricot,maar de naald ligt dan toch al klaar. Er moest zo eens onverwacht een stuk stof in de bus vallen. (want ik heb stiekem online een paar stofjes bestelt)
En toen viel mijn oog op oorbelletjes. Oorbelletjes om zelf iets op te plakken,hoe cool is da,das megagraaf (zou Astrid Bryan zeggen). En dan aan de kassa zag ik ze dus liggen. Supermooie annemoontjes parels. En ik dacht zo bij mezelf,hey,die kan ik plakken op die oorbelletjes. (ik moet mijn aankopen voor mezelf toch altijd even verantwoorden)
En voila,dezelfde avond lag er een paar zelfgemaakte oor-annemoontjes te drogen op mijn naaitafeltje. Ik had ze al eerder gezien in één of ander retrowinkeltje hier in de buurt,maar 12 euro vond ik net iets te veel.
Wat hebben ze me nu gekocht ??? Awel ik zal het eens zeggen....2,5 euro. Who is the best ?? ;)


       (  zwart-wit foto,dat staat zo chique ;)   )

zondag 8 juli 2012

Ik recy-KLEER

Een poging gedaan om van een t-shirt van meneer poppemie (wees gerust hij deed het nooit aan) een t-shirtje te maken voor de kleinste poppemie. Ik moet zeggen,ben er best tevreden over.Ik denk dat meneertje hier moet oppassen of ik ben met zijn kleerkast (of beter gezegt de inhoud er van) aan de haal.
Dit was ook de allereerste keer dat ik rekstof naaide en ik moet zeggen,het viel goed mee. (als je niet let op de schoonheidsfoutjes)

Het eerste kleedje dat echt goed is gelukt. Maar goed ook,want het is mijn lievelingsstofje,dat had ik echt niet graag fout gedaan.




Zondag rustdag

Vandaag lekker niks gedaan. Het plan was eigenlijk om een lekker pyjama-dagje te houden. Maar dat is een beetje anders uitgelopen.
De zon,daar hebben we een hele tijd op zitten wachten (hebben zelfs een zonnedans gedaan,tevergeefs) maar hebben dan toch besloten om er een gezellige namiddag van te maken.Ja ,namiddag,want we hebben dan toch nog lekker tot de middag in pyjama kunnen zitten,heerlijk.
Eenmaal aangekleed,gezellig een hapje gaan eten met de poppemiekes.Ik had mijn zinnen gezet op een paar bolletjes haakwol,maar helaas de winkel was niet open. (mss maar goed,want ik kan toch niet haken)
Spijtig genoeg moest meneer poppemie gaan werken vanavond. En toch heb ik me aan mijn woord gehouden. Ik zit hier alleen,poppemiekes slapen,meneer poppemie werken en ik... ik zit te niksen.
Mijn naaitafeltje lonkt,maar ik ga er vandaag niet aan toegeven,want zondag is rustdag !

En ik blijf gaan.Dat komt er dus van als je een siesta doet met de poppemiekes in de namiddag.Dan kan je s'nachts niet in slaap geraken en zit je als een gek je blog te vullen.
De kleinste met mijn eerste zelfgemaakte shortje. Met dank aan "ikkeismooi" voor het super patroontje en de geweldige uitleg.Zonder was het nooit gelukt.
Wie vult er nu zijn blog met foto's van gemaakte dingen op een zaterdagnacht. IKKEEEEEE !!!
Je hoeft niet te kijken als je niet wil,maar het is natuurlijk wel leuk als je het wel doet.
En feedback is nog veel leuker,kan ik ook nog iets van leren,want oooo,wat heb ik nog veel te leren.
Het kleedje lijkt heel leuk,maar eigenlijk is het onder haar armpjes een beetje te klein.Naar het schijnt doet het pijn onder de armen. Dat komt er dus van als je denkt dat je zelf een patroontje kan tekenen.

De overschot van de stof werd een topje voor de grote poppemie.




Voila,hebben jullie ineens kennis gemaakt met de twee poppemiekes.
Je zal ze hier nog vaak tegenkomen.

De eerste rokjespoging

Ik kocht,of beter gezegd,ik kreeg het boek van Mme Zsazsa voor moederkesdag. Ik begon te lezen en las het nog eens en nog eens.  (jawel op één avond drie keer)
De dag erna stof gaan kiezen met de poppemiekes en voila,we waren vertrokken.
Helaas moet ik mijn fout toegeven.Ik was overmoedig. Ook al had ik de rokjesbijbel drie keer gelezen,toch was ik er in geslaagd om de verkeerde maten te maken voor de kleinste poppemie des huize.Maar geen probleem dacht ik zo,ik maak er gewoon een rokjeonder,deze keer wel in de juiste maat. (ze krijgt het wel enkel aan langs boven,maar de kleinste poppemie is altijd al een "specialleke" geweest,dus die vind dat dan ook nog eens super)
Volgende keer beter lezen (nog maar eens) en meten.